meditatie

wat is meditatie?

Meditatie is geen luxe tegenwoordig.

De afgelopen tijd zijn we ons hoofd veel meer gaan belasten. Er zijn zo veel prikkels van buitenaf. De mobieltjes stellen ons 24/7 bereikbaar. We horen en lezen zo veel nieuws, Google is ons externe brein geworden. Makkelijk maar zooooo veeeeel. Kunnen we het als mensen wel aan?

Als je er over nadenkt, hebben we nog amper tijd gehad om aan alle veranderingen te wennen. De mobiele internet era is pas 14-15 jaar oud. We zitten dus met z’n allen in een survival experiment.

Hoe overleven we onszelf?

Iedereen weet dat gezond eten en sporten belangrijk is. We trainen en verzorgen ons lichaam in fitness scholen en beauty salons.
Maar wat doen we met onze geest?

Door alle gedachten en indrukken die we binnen krijgen, raakt ons hoofd erg vol.

Meditatie is het nodige verzorging van ons bewustzijn. Het helpt ons de geest te leren kalmeren door te focussen. Het leert ons niet afgeleid te raken door verleden, heden en toekomst.

Focus helpt ons de waarneming van de wereld “op scherp te stellen”. Het is het schoonpoetsen van het geruis van de afleidingen. We zien de wereld niet zoals de wereld is, maar we kijken door onze “ramen” – onze projecties van de wereld. Hoe meer afgeleid, hoe vieze het raam.


De wereld ziet er tenslotte vrolijker uit als je door “de schone ramen kijkt”.

heb je vragen? mail me

We maken een gratis en vrijblijvend belafspraak voor een oriënterend gesprek. 

Ik vertel je wat mogelijk is binnen RAM (Reiki-Aikido-Meditation) en uiteraard laat ik het je weten als ik je niet kan helpen. 

In het laatste geval heb ik nog een netwerk aan collega’s waar ik naartoe verwijs.


questions?

mail me or chat with me

0 €0,00