mijn inspiratie om reiki master te worden

het puur begin

Als kind in Rusland bracht ik vaak tijd door met mijn grootouders. Hun huis had geen watervoorziening. Ze leefden van hun eigen tuin en dieren. Ik hield absoluut van het  ‘onbeschaafde’ leven.

Mijn grootmoeder (een amateur-kruidkundige) vertelde me veel over planten. Mijn grootvader hield me bezig met tuinieren en dierenverzorging.

Ik was verwonderd door de natuur en voelde er een diepe connectie mee. Je zou merken dat ik urenlang buiten speelde met bomen, water, insecten enz. Ik kon gemakkelijk een libelle of een vlinder vangen (een lange stille jacht naar die ene libelle of vlinder die ergens landde). De truc is om heel langzaam te bewegen en net genoeg aan te raken om vast te hebben maar toch niet beschadigen… een kunst op zich.
Ik had gewoon genoten van hun schoonheid en liet ze vervolgens gaan.
Ik rook de bloemen en verzamelde boeketten van gevallen bladeren, volgde de beken en liep over het jonge ijs om de barsten te bewonderen.
Totaal gelukkig, onbevangen en zorgeloos.

het begin van ontwikkeling

Toen ben ik opgegroeid.
De druk van het volwassen leven en de nieuwe woonomgeving (een grote stad) beperkte mijn verbinding met de pure natuur.
Vele jaren later, tijdens een reis naar Curaçao, ontving ik wat verontrustend nieuws. Ik voelde me uit balans en boekte een Shiatsu-massage in het hotel. De therapeut zag me leiden onder de drukpunten en vroeg me of ik wat Reiki wilde. Ik zei: ja.
Zodra ze haar handen op mijn buik legde, was ik terug in de tuin van mijn grootouders. Terug naar het gevoel van kind zijn, verbonden met de natuur en alle levende wezens. Terug naar een plek van vreugde, zonder zorgen, zonder angsten, zonder tijd.

terugkeer naar het begin

​Toen ik van Curaçao terug kwam in Rusland, schreef ik me meteen in voor mijn eerste Reiki cursus.
Ik studeerde helemaal tot Reiki Master in Moskou.
Wanneer ik naar Nederland verhuisde, ontmoette ik Frans Stiene, wereldberoemd Reiki-leraar en -auteur en verdiepte ik mijn beoefening onder zijn begeleiding gedurende de afgelopen jaren (sinds 2007).

Zijn aanpak – gebaseerd op de Japanse spirituele tradities die aan de basis liggen van de leer van Reiki en Meditatie – resoneert met mij, omdat het is geïnspireerd door de natuur en haar elementen.

Hoewel het veel therapeutische voordelen heeft, is Reiki voor mij de manier waarop ik me herinner dat ik de natuur ben, ik ben het universum.

0 €0,00