over mij

“The more rice spikes bear fruits, the more they bow down”. 

Acharya Ryojun Shionuma

Anya van Til Alifanova is een Reiki master sinds 2004. 
Ze richtte haar eerste school Reiki Waters in 2010 op om mensen te helpen weer in contact te komen met hun lichaam, hun energie en belangrijker nog; hun Ware Zelf. 
2020 werd het jaar van verandering en tijd voor “connecting the dots”. Het oorspronkelijke Reiki Waters school is uitgegroeid naar Reiki-Aikido-Meditation centrum waar Anya mensen inspireert om het leven te omarmen met een hernieuwd gevoel van zingeving met behulp van 3 Japanse kunsten: de kunst van Reiki, de kunst van Meditatie en de kunst van Aikido.

meet anya

Anya behaalde eerst haar master titel in de Linguïstische Universiteit in Rusland (MA, Linquistics).
De tweede master titel werd uitgereikt in Usui Reiki Ryoho in Moskou.
Anya studeerde met de welbekende leraar en auteur N. Balanovskaya.
Na de verhuizing naar Nederland, verdiepte Anya haar beoefening door doorlopende studies en retraites met Frans Stiene, wereldberoemde leraar, auteur en oprichter van het International House of Reiki. 

Parallel aan haar Reiki en Japanse meditatie training was Anya gestart met de beoefening van Aikido. In 2019 kreeg ze haar zwarte band, Shodan.

In 2018 werd Anya een van de weinige vrouwelijke Reiki masters die naar Japan ging om de spirituele wortels van Reiki rechtstreeks te ervaren. Ze bezocht de Shugendo-trainingsvelden, nam deel aan het Goma (vuur) ritueel en de Takigyo (waterval) beoefening.
Ze ging ook naar Tokio om in de Hombu Dojo (de hoofd dojo van Aikido) te trainen.

7 feiten over anya

aikido

Anya heeft een zwarte band in Aikido.
Aikido is een Japanse krijgskunst die vaak wordt beschreven als ‘de manier om zich te verenigen met de levensenergie’. Aikido is gebaseerd op jezelf verdedigen en tegelijkertijd je aanvaller beschermen tegen blessures.
Non-dualiteit.
Anya gelooft dat de beoefening van Aikido daarom naadloos bij Reiki past.  Reiki gaat ook om Eenheid. Deze twee kunsten benaderen de leer van Non-dualiteit van verschillende kanten  en vormen samen een geheel.
Als Reiki je door vreedzame meditatie naar de kern van je wezen leidt, leert Aikido dat je trouw blijft aan jezelf onder de aanval. 

moeder

Als moeder heeft ze ook geleerd om liefdevol maar assertief om te gaan met drie prachtige, ondeugende kinderen. 
Ze is uitgenodigd op de lokale basisschool om workshops over Reiki te geven aan kinderen. Tegelijkertijd ontmoet ze klanten van 80 jaar oud. 
Ze houdt ervan om mensen van elke leeftijd te helpen met Reiki, Meditatie en Aikido

natuur

Haar diepe connectie met de natuur komt uit de tijd die ze doorgebracht met haar grootouders. Ze leefden van hun eigen tuin en dieren. Ze woonden heel primitief, zonder waterleiding of verwarming met een buiten-wc, maar ze leerden haar leven en genieten van het ‘onbeschaafde’ leven. 

de eerste keer Reiki

De eerste keer dat ze een Reiki-sessie ontving, voelde ze opnieuw die sterke verbinding met de natuur, die de warmte, de blijdschap en de veiligheid uit de jeugdtijd naar voren bracht. Ze was gelijk verslaafd aan Reiki. 

japan

Tijdens haar reis naar Japan deed Anya het oude vuurloopritueel van Hiwatari-sai met Yamabushi (bergmonniken). Maar maak je geen zorgen, ze zal je niet dwingen om over het vuur te lopen tijdens je training … nog niet. 

talen knobbel

Anya is afgestudeerd als MA in de taalkunde en biedt Reiki, Meditatie en Aikido lessen in verschillende talen: Engels, Nederlands en Russisch. Met haar kennis van talen kan ze haar lessen aan zeer verschillende studenten aanpassen.

wat word je later

Als kind wilde Anya altijd les geven. Ze speelde dat ze voor de klas stond. Ze was superblij met een schoolbord als cadeau.

0 €0,00