het woord reiki

Prana, Ki, Qi, Reiki … Dat zijn allemaal bekende namen voor universele levensenergie, “energie die onze echte essentie is en waaruit het universum en onze ervaringen zijn samengesteld”. 
Reiki is wij en alles wat om ons heen is.

Als je reiki met water vergelijkt, dan zijn wij allemaal golven en druppels, stromingen en watervallen, ijsbergen en gletsjers, sneeuw en regen, mist en stoom, die continu door water gevormd worden. Ze hebben even een eigen vorm, functie, karakter en maat, maar in essentie zijn ze allemaal water. 

Kanji voor Reiki

Rei betekent “spiritueel”
In het kanji van Rei zien we ook “regen”, de horizontale streepjes. We zien ook 3 kommetjes (onze lichaam, energie en geest). Het regen is een symbool van spirituele energie van onze Ware Zelf, die net als regen zonder oordeel op alles valt en alles verzorgt. 

Ki betekent “energie”
of “stoom van de kokende rijst als aanbod voor goden in een verering ritueel in oud Japan, (uitgevoerd door een sjamaan). Stoom is gezien hier als, “geest”, “mind” of “echte essentie van alles”. 

De betekenis van het woord is:
“Spirituele energy” of 
“Sjamaan die voor het regen bidt”, wat wil zeggen, dat iedereen kan een “sjamaan” van zijn leven worden, die voor eigen “regen” (fysiek, emotioneel en mentaal welzijn) zorgt. 


meer weten? neem contact met me op

0 €0,00