6/29/2019 Anya Van Til

Loopt je inbox en FB pagina ook zo vol met allerlei adviezen om je zaken, je gezondheid, je relatie etc. aan te pakken?
Er zijn tegenwoordig kant en klare methodes op elk gebied: van neus snuiten tot whatever-management.  Diverse stappen plannen poppen up als paddenstoelen na de regen om direct verbetering te stimuleren op een bepaald gebied.
Het lijkt allemaal logisch en klinkt makkelijk als je het leest!
Je hoeft alleen maar je e-mail in te vullen en dan wordt je plat gegooid door duizenden manieren om het beter te leren doen.
Het gekke daarvan is dat je blijft je mail invullen en je gaat door met stappen plannen ontvangen.  Vervolgens probeert je het te doen zoals ze beschrijven, maar op een of andere manier werkt het niet…
Waarom?


Wellicht omdat jouw situatie is altijd net iets anders dan die van je coach, jouw temperament is ook anders, je levensomstandigheden verschillen ook. Helaas lukt copy-paste vaak niet, ook al lijkt de situatie erg herkenbaar.

We zoeken altijd buiten ons om naar iemand die onze relatie verbetert, ons helpt afvallen of stoppen met roken of onze zaken beter leert beheren. 
Jammer genoeg blijkt het niet zo te werken, althans is het resultaat niet blijvend.
Andere mensen kunnen ons helpen. Maar elke hulp van buiten af is tijdelijk. Als we willen dat het constant goed gaat,  moeten we de kern van de problemen aanpakken. Het weten waar het probleem van stemt is voor een groot gedeelte een oplossing. 

Waar stemt het probleem nou eigenlijk vandaan?
Onze problemen ontstaan als we niet meer onszelf kunnen zijn. Dat gebeurt als we vergeten wie we werkelijk zijn. We voelen ons afgesloten van de levensstroom en ons leven wordt een strijd.  We hebben geen overzicht meer en denken anderen nodig te hebben om ons te helpen.

Verbinding met het geheel zie ik als een as. Als we sterk geworteld zijn, gecentreerd in onze kracht staan, dan hebben we overzicht. We zijn verbonden in onszelf en het geheel. Alles is dan helder en duidelijk.
Denk aan een tol als voorbeeld. Als een tol draait, er is duidelijk een centrum, een as waarin het rustig  en stabiel is. Stap je uit de as, dan wordt je door de centrifugeer kracht naar de uiterste rand gegooid. Kun je je voorstellen hoe het daar is? Je wordt meegezogen om rond en rond te vliegen, alles draait voor je ogen, je ziet niets, wordt er misselijk van maar kan er niet zelf uitstappen. Dit is wanneer we aan anderen rijken om ons te redden. 
Elke persoon ziet een oplossing anders. Een zegt, stap eens helemaal uit, de andere zal zeggen: ga links, de derde zou naar rechts wijzen… want ze bekijken jouw situatie vanuit hun perspectief. Hoe meer je naar anderen luistert, hoe verder je jezelf kwijt raakt. 

Feitelijk moet je ervoor zorgen dat je weer in je centrum komt te staan, want daar herstel je je balans en krijg je weer overzicht. Daar ben je jezelf, je Ware Zelf. Jij bent de universele levensenergie, die vogels doet vliegen, bomen groeien, seizoenen wisselen en melkwegen bestaan. Je hoeft niemand naar antwoorden te vragen. 
Waar je wat aan hebt is een methode die je tools aanbiedt om naar je centrum te keren. 
Reiki is ongetwijfeld een van deze methodes.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00