7/23/2019 Anya Van Til

Het is tropisch weer geweest. Daarom hebben we een zwembad opgezet. Kinderen sprongen er meteen in en speelden en hadden gelijk reuze veel plezier. Het was een genoegen hen te zien genieten. Ik stond daar te glimlachen, hen aan te moedigen om kunstjes te doen en af ​​en toe moest ik opzij springen om de vele waterspatten die ze overvloedig produceerden te ontwijken. 
​Toen zei mijn dochter: mama, stap erin! Ik zei: Nee, ik hoef niet, ik geniet ervan om jullie te zien zwemmen. Maar ze bleef vragen dat ik meedeed totdat ik het opgaf, mijn bikini aan trok en erin sprong.


Toen ik er eindelijk was, voelde het alsof ik in een andere wereld belandde. Ik was de toeschouwer niet meer. Ik werd me gelijk bewust van het verlies van zwaartekracht en de kalmerende koelte van het water, die de intens warmte van de zon perfect in balans bracht, ik voelde de wind op mijn huid … bovendien was ik oprecht met de kinderen, niet slechts een kijker.

We begonnen samen te spelen en te duiken. Game on: wie kan langer op de bodem van het zwembad blijven; wie kan verder op de handen lopen; wie kan het langst onder water zwemmen etc. etc. Er kwamen steeds meer spelletjes op, we bleven lachen en plezier maken.

Dat waren slechts twee stappen.
​Twee fysieke stappen die mij als ‘de kijker’ van mij als ‘de zwemmer’ hebben gescheiden.
Wat een wereld van verschil!

Zo vaak denken we dat we weten hoe dit of dat voelt door alleen maar te kijken. Hoe vaak vergissen we ons.
We denken dat we weten wat Reiki is door zoveel mogelijk boeken te lezen of door in zoveel mogelijk afstammingslijnen te worden ingewijd. We denken dat we beseffen wat de wortels van Reiki zijn door de geschiedenis te bestuderen.
​Ja, het is waar dat we meer zullen weten, maar het zal nooit de totale ervaring geven zonder Reiki te beoefenen. Met oefenen bedoel ik niet alleen een korte zelfbehandeling voordat je in slaap valt, maar geregeld bewust mediteren, werken met de principes, mantras zingen en nog belangrijker, dit alles integreren in het echte dagelijkse leven. Dit zijn de noodzakelijke ingrediënten die de Reiki beoefenaar geheel maken en je helpen vrede en geluk te vinden zodat je van je leven kunt genieten.

​Wees daarom geen getuige, spring in de oceaan van Reiki en geniet ervan!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00