5/8/2019 Anya van Til

Er wordt vaak gediscussieerd over het sturen van Reiki/levensenergie naar de wereld of een situatie in de toekomst of verleden.

Laten we heel even nadenken over het sturen van energie en onszelf het volgende afvragen:


Waarom zou je naar het verleden gaan?
Het is al gebeurt. Je hoeft je verleden niet te verbeteren. Het heeft al tot het heden geleidt en hopelijk heb je ervan geleerd 🙂

Naar de toekomst? Je weet nooit wat er gaat gebeuren op het volgende moment. Dingen veranderen, gaan vaak anders dan gepland, dus stuur je energie naar iets wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren.  

Energie sturen naar de wereld? Er zijn inderdaad plekken waar het onrustig en onprettig is, maar… een daadwerkelijke handreiking of een echte knuffel is altijd waardevoller dan een lucht kus, denk ik.

Je leeft tenslotte op dit moment en op deze plek. Het is logisch dat je zou het beste willen maken van waar je bent. Elk moment die je beleeft bepaalt jouw welzijn en welzijn van jouw omgeving. Denk aan mensen, dieren, zelfs het huis en tuin om je heen.

Werk aan jezelf!

Wanneer jij als persoon minder boosheid en angsten de wereld in projecteert maar vaker liefde en mededogen deelt, zorgt het rippel-effect ervoor dat de golven van jouw liefdevolle bestaan zich verspreiden. Eerst naar je dierbaren en naasten toe en vandaar steeds verder de wereld in.

Stel een mooie boom voor. Als je door deze boom aangetrokken wordt, dan ga je naar de boom en geniet je ervan op jouw manier. Je kunt eronder gaan zitten, je kunt er een schommel in ophangen, je kunt erin klimmen… 
De boom trekt niet aan jou, de boom stuurt ook niets aan jou. Die staat er gewoon in zijn glorie. Het is aan jou om ervan te genieten of het ongemerkt voorbij te laten schieten.

Het is met ons, mensen, niet anders. Als je ervoor zorgt dat je er bent voor je naasten, dan kunnen ze op hun manier van jou blij worden.
Het begint natuurlijk met jezelf. Wanneer je sterk, gezond en gelukkig in jezelf voelt, dan straal je het uit. Daarna kunnen mensen, dieren, planten, etc van jou op hun eigen manier genieten. Dus…

Werk aan jezelf!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00