Wat maakt een Reiki behandeling succesvol? 
Een reiki therapeut, zou je zeggen.
Ja, natuurlijk. 
Ligt het ook aan een klant dat een reiki sessie succesvol verloopt?
Absoluut!

Laten we een Reiki behandeling metaforisch bekijken als dippen van een spons in het water.

Een klant stellen we voor als een spons.

Een Reiki therapeut stellen we voor als water.

Welke varianten krijgen we als we die twee samen brengen?

– De spons is droog en door het in het water te plaatsen word het gauw nat en “levend” weer. 
Als die veel te droog is geweest, dan duurt het wat langer tot die vol met water zit, en anders heeft die minder tijd nodig. We obzerveren hoe het gebeurt.
In een Reiki behandeling ziet de situatie er zo uit: de klant komt en stelt zich open voor een behandeling. Hij heeft geen vooroordeel over wat er gebeurt en probeert het niet overbodig te analyseren. Hij is op zijn gemak en is gefocust om te ontvangen wat hij nodig heeft.
Een reiki beoefenaar stelt zich open en laat de klant net zo veel nemen als hij nodig heeft. De behandeling is pas klaar, als de klant “vol” is. Dit kan bij verschillende mensen in tijd en manier van behandeling variëren. 

– De spons is al nat… Men kan het in het water blijven dippen maar hij pakt geen water meer.
De klant is al vol met ideeën of verwachtingen over wat er moet of kan gebeuren tijdens een behandeling. Het kunnen ook angsten of zorgen zijn over het resultaat van de behandeling. In dergelijke situatie er is geen ruimte voor de heling proces om plaats te nemen, want de klant probeert de energie zelf te sturen door het voor te stellen wat en hoe het moet gebeuren, of de energie af te weren door angsten en zorgen. Reiki is de sacrale energie die het Universum perfect laat functioneren. Deze energie heeft geen aanwijzingen nodig. Maar als je het bewust of onbewust blokkeert, kan die ook niet stromen.


Het meest ideale en gewenste situatie is dus wanneer je tijdens een Reiki behandeling je open stelt en laat de heling beginnen. Dit kan makkelijker gebeuren als er vertrouwen is in de situatie en de persoon die je behandelt. Bovendien er is geen sprake van angsten voor het proces of zorgen over het resultaat. Stel daarom alle vragen die je hebt aan de Reiki therapeut voor de behandeling. Als je je tevreden en gemakkelijk voelt na het gesprek, dan is er maar een ding wat je kunt doen:


Geniet ervan! Beleef elke emotie, elke gevoel, elke beeld of geluid. Zo een behandeling is meestal vol inzichten en brengt je weer een stapje dichter bij je ware zelf!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00