1/20/2015 Anya van Til


Heaven is calm and clear. Earth is stable and peaceful. 
Beings who lose these qualities die, while those who emulate them live.
Huainanzi

Wij worden elke dag wakker. Wij poetsen de tanden, douchen, stijlen de haren en maken ons look af met mooie kleren. We gaan naar het werk. We vergeten niet onze maaltijden en tussendoortjes, we sporten en soms geven we onszelf een bonus in een vorm van een leuke activiteit of vakantie.
We zorgen goed voor onszelf. 


En toch lijkt het vaak dat er iets mist in ons leven…


Wat verzorgen we eigenlijk? 
Is een mens beperkt tot zijn lichaam alleen?

De oude Chinese leer Daoisme verklaart dat alles bestaat uit Qi (=Ki in japans) – de levensenergie, de kracht die alles leven geeft. Sommige dingen lijken meer leven te hebben (dieren, mensen), sommige minder (stenen). Maar alles wat we zien en ervaren is een manifestatie van Qi. Qi bestaat uit twee componenten: yin (Aarde) en yang (Hemel) energie. Volgens Daoisme is een mens de enigste wezen die de Aarde en de Hemel energie kan samen brengen.  

Een mens staat tussen de Hemel en de Aarde. Wat wil dat zeggen? 

Kennelijk wat een mens geheel maakt is de combinatie van de Aarde en de Hemel energie. 
De Aarde energie is ons lichaam en de Hemel energie is ons bewustzijn, onze geest. Dieren bijvoorbeeld hebben de yin component (Aarde) sterk aanwezig maar ze hebben geen bewuste connectie met de yang (Hemel) component. Het is aan de mens alleen om de Hemel en de Aarde te ontvangen en te mengen.

Dit maakt een mens uniek!
Enerzijds hebben de mensen een fysieke lichaam wat werd gedreven door yin en moet gevoed zijn door de fruit van de Aarde. Anderzijds hebben mensen een connectie met de Hemel, wat een andere type voeding vereist. Verzorging van je geest is net zo belangrijk voor je gezondheid en het vervullen van je lot als verzorging van je lichaam. 

Wij zijn dus niet alleen ons lichaam maar ook onze geest. Om te helen (een geheel worden) moeten we aan beide componenten voldoende aandacht schenken en die twee in balans brengen.

Hoe doe je dat?
Het Systeem van Reiki biedt een duidelijke manier om de bovengenoemde componenten te beoefenen.
De ruggengraat van het Reikisysteem bestaat uit de drie energie centra: Aarde, Hemel en Hart.
Aarde en Hemel energie hebben hetzelfde betekenis als in Daoisme en het Hart centrum staat voor een mens.
Er zijn duidelijke oefeningen en een bepaalde volgorder om daarmee te werken. 

Je begint met de Aarde energie – je basis, waarop de rest wordt gebouwd. Je leert eerst je lichaam kennen door erop te focussen.
Vervolgens werk je om je connectie met de Hemel energie te herinneren. 

Op het moment dat je Aarde en je Hemel energie in balans zijn, kom je in verbinding met je Hart energie en wordt je bewust van je Ware Zelf, de werkelijkheid.
Kennis van je Ware Zelf en het leven vanuit je Hart brengt jou in harmonie met jezelf en de omgeving. Dit is het bewustzijnstoestand van evenwicht, liefde en genieten in je leven.

Verbeter je geest en lichaam.
Mikao Usui 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00