5/18/2018 Anya Van Til

In de kanji van Ki (in Rei-ki) zie je de stoom van de kokende rijst. 
De Ki, is dus de energie die een Reiki beoefenaar uitstraalt net als stoom.
Wij als Reiki beoefenaars zijn Reiki zo genaamd aan het koken.
Maar is Reiki overal hetzelfde? 


​Rijst bestaat in zo goed als elke keuken. Het is alleen net overal even anders. Het klimaat en de natuurelementen bepalen de vorm en de smaak van de rauwe rijst. Het recept is ook specifiek voor elke cultuur, afhankelijk van de geografische en economische situatie. Hier hebben we het over culturele verschillen in Reiki. Denk aan landen in het Verre Oosten, Azië of Europa. Reiki krijgt eigenlijk overal eigen culturele tint bij het toepassen.


Bovendien zijn binnen elke cultuur ook variaties.
Iedereen heeft zijn manier om rijst te koken. Pan, rijstkoker, deksel erop, deksel eraf, ruim water, water precies op maat. Sommigen doen kruiden erin, sommige niet. Vandaar dat de stoom en de geur ervan variëren. Dit zijn individuele verschillen in Reiki.


Elke Reiki beoefenaar kookt zijn Reiki met de beschikbare ingrediënten: cultuur, plaats, levenservaring en persoonlijkheid.  
Maar ook dat blijft niet constant door de tijd heen.
De woonplek kan veranderen, de levenservaring verandert zeker en je persoonlijkheid wordt aangepast, dus je Reiki ook.


Ik vraag me af of het is mogelijk om Reiki te bereiken welke eigenlijk geen eigen smaak of geur heeft. Reiki die door iedereen als uiterst heilzaam wordt ervaren ongeacht de plek of de tijd. Reiki die niets uitsluit, maar alles omvat en net zo pure en duidelijk is als de natheid van het water en de warmte van het vuur.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00