6/24/2015 Anya van Til

業 を はけめ
gyo o hageme
“Oefen dit ijverig”

(een van de Reiki leefregels)

“…I think that performing gyō is a never 
ending task, i.e. a life-long activity.” – Ryōjun Shionuma

Een van de afgelopen Reiki oefenavonden werd 
geïntroduceerd door…de ijsklontjes.

 – “Waarom?”
 – “Om beter te begrijpen wat we tijdens het oefenen doen.”


Het Reikisysteem leert ons om ons ware Zelf te onthullen, onze echte essentie te herontdekken. De zoektocht brengt ons tot begrippen van Eenheid en Verbondenheid. Er moet gelijk erbij gezegd worden dat er geen eindpunt is: Eenheid. Wij hebben allemaal weleens momenten van Eenheid en Verbondenheid beleefd. Waar het om gaat is om deze momenten te leren herkennen en ze uit te breiden tot ze geleidelijk ons hele leven vormen.
Voor die tijd, verblijven we in de wereld van dualiteit, waar het verschil tussen jou en ik, of goed en slecht heel duidelijk is. Wij denken allemaal afzonderlijk van elkaar te zijn, net als een hoopje ijsklontjes, we lijken verschillend en we botsen net als de ijsklontjes die tegen elkaar komen. Dat gebeurt eerst vanwege onze onwetenheid van onze ware Zelf.

Dan gaan we oefenen. We gaan aan de slag met onszelf met de elementen van het Systeem 

van Reiki: leefregels, meditaties, reiju, symbolen, mantra’s en behandelingen…Na een tijdje zien we dat de ijsklontjes gesmolten zijn!

Water is alles wat erover is gebleven. Dit is de essentie van de ijsklontjes. Hier zijn ze Een en Verbonden. Ze kunnen niet meer botsen of zich eenzaam, waardeloos, klein, zwak, etc. voelen


Dit is precies wat er met ons gebeurt als we blijven oefenen. Wij onthullen onze ware Zelf waarin we allemaal verbonden zijn. Dat helpt ons onszelf en anderen beter te begrijpen en om ons krachtig in het leven te voelen. 
En mocht er dan iemand anders zijn wie als een ijsklontje tegen ons wil botsen door negatief te doen, gaat het hem niet lukken. Probeer eens een ijsklontje tegen water te slaan. Wat gebeurt er dan? … precies! Uiteindelijk smelt dat ijsklontje ook.

Wij oefenen om te ontdekken hoe anders het leven kan worden ervaren als je die vanuit de ruimte van Eenheid leidt.
Wij oefenen om Reiki te zijn.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00