10/6/2015 Anya van Til


Loslaten…

Je hoort het iedereen zeggen.


Maar wat moet je precies loslaten? En hoe doe je dat?


Volgens het Systeem van Reiki zijn dat voornamelijk boosheid, angsten en zorgen, die je moet loslaten.

Waarom?

Het Systeem van Reiki is gebaseerd op de volgende principes:

Maak je niet boos,

Maak je geen zorgen,

Wees nederig,

Oefen ijverig,

Wees vol compassie voor jezelf en anderen.

De principes worden als een Pad gezien. Een Pad van eerst bewust worden van jouw boosheid en angsten/zorgen, en daarna ze leren loslaten om in vervolg compassie te kunnen ontwikkelen. 

Want hoe ziet jouw ideale leven eruit? Zie je jezelf voortdurend verkrampt van boosheid en zorgen rond lopen klagen? Of stel je jezelf voor als een blij iemand, met een glimlach op je gezicht, die licht en warmte uitstraalt?

Als je in je boosheid en zorgen “blijft hangen”, verbruik je simpelweg al jouw energie ervoor. Er is letterlijk niets meer over om van jezelf en anderen te houden.

Hoe leer je loslaten?

Stel voor dat je opeens een aardbeving onder je voeten voelt. Jouw balans is kwijt geraakt en jouw lichaam wordt alle kanten op gegooid. 

Dan zoek je iets binnen je handbereik om je aan vast te houden.  Je houdt je goed vast, je kunt niet loslaten, ook al stort alles om je heen compleet in!

De momenten wanneer je je in boosheid verliest of je verschrikkelijk angstig voelt, zijn de momenten van kleine aardbevingen in je leven. Je verliest de emotionele balans en kleeft blind en krampachtig aan de omstandigheden om je heen, die jou meeslepen. 

Wanneer kun je wel loslaten? 
Duidelijk! Als je rechtop stevig op je beide benen staat en je balans bewaart, dan hoef je je nergens aan vast te houden. Dan kun je makkelijk loslaten.

Dit innerlijke as die jou in balans houdt leer je te creëren door middel van meditaties, symbolen en mantras van het Systeem van Reiki. Het kost je tijd en inspanning om te oefenen. Maar het is zeker de moeite waard om te leren kennen dat je je rust kunt bewaren in alle levenssituaties. De enigste plek om de storm veilig door te brengen is het oog van de storm!

Okuden – Reiki II niveau, leert je om naar binnen te keren, je center opzoeken en bij jezelf te blijven wat er ook gebeurt, in plaats van alle kanten opgetrokken te worden door de turbulentie van de buiten wereld.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00