3/2/2017 Anya van Til

Tijdens een van de oefenavonden hadden we het over bescherming.
De vraag van iemand was: Als je hoogsensitief bent, hoe kun je je van de negatieve energie beschermen?

Dit is een vaak voorkomende vraag bij mensen. Het klinkt ook logisch vanuit ons “normale” dualistische standpunt.

Het Systeem van Reiki leert dat we alle tegenpolen (dus ook positief en negatief) moeten zien te verbinden, als een geheel te ervaren,  om de ruimte van Eenheid te ontdekken en een bredere uitzicht in het leven te creëren.
Het Reikisysteem leert dat alles is verbonden, alles is Een. Een is onze Ware Zelf.

Stel je Een oceaan van Reiki voor.
Als je weet dat je deel uitmaakt van deze oceaan dan voel je je verbonden, krachtig, rustig en tevreden.
In een oceaan is er niets te “sturen” of te “doen”. Ook niets om je er voor te beschermen. Water is water.

Behalve als er een windvlaag komt en op het water slaat. Dan zie je overal spetters en druppels van het water de lucht in vliegen.

Het is pas als je je afgezonderd in een druppel water bevindt, dat je afstand ervaart en je klein, alleen en hulpeloos kunt voelen.  Als een druppeltje water die in de lucht werd gegooid vergelijk je je met de andere druppels om je heen, oordeel je de rest en denk je bescherming nodig te hebben. Want wie weet wat de bedoelingen van de andere druppels zijn.

Echter, als je even uitzoomt en dit beeld van een afstand bekijkt dan weet je dat alle druppels ooit terug in de oceaan vallen. Sommige eerder, sommige later. Je weet dat de oceaan is waar ze allemaal vandaan komen en waar ze uiteindelijk naartoe gaan.

Soms wordt je door de omstandigheden in het leven “de lucht in gegooid” en voel je je klein en eenzaam, mis je iets en zoek je bescherming om je beter te voelen.
Maar als je weet dat er een hele oceaan onder je ligt en dat je altijd terug ernaartoe gaat, dan  bewaar je de rust, verbinding en overtuiging van wie je werkelijk bent zelfs in moeilijke tijden. 
​Je ontspant je in je natuurlijke beweging naar de bron toe. 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 €0,00